TOP 5 VISSOORTEN

Makreel en Rode mul

Makreel en rode mul zijn zoutwatervissen die voornamelijk gevangen worden met de Flyshoot methode. Zowel makreel als rode mul zijn zeker aanraders qua vis. U kunt deze vissoorten het hele jaar rond verkrijgen. Met hun hoge vetgehalte zijn het zeer smakelijke vissoorten.

‘Flyshoot methode’ mul zoals ze gevangen worden is een van de meest verse en duurzaam methodes. De Makreel en Rode mul worden dan ook hoofdzakelijk aangekocht door onze specialisten die al jaren actief zijn in deze markt. Bij exporteren van deze vissoorten is het gebruikelijk om het in kleinverpakking te verpakken, bijvoorbeeld styrofoam dozen van maximaal 5 kg.

Makreel en rode mul zijn beide mineraal en vitaminerijk. Wist u dat wanneer u een keer per week makreel of rode mul eet dat u al aan uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Omega 3 zit?

Rode mul

Vooral in de zomer zijn de buikjes van de rode mul zeer fragiel. Daarom kopen we alleen voor export van boten die niet langer dan 3 dagen op zee zijn. Wanneer de rode mul binnenkomt zorgen wij ervoor dat de verpakte vis binnen maximaal 24 uur op plaats van bestemming is. Dit gaat met vrachtwagens, maar ook met luchtvracht. Voor de luchtvracht gebruiken we speciaal ontwikkelde dozen lekvrij, geurvrij en temperatuurbehoudend. Daardoor kunnen we dit kunnen exporteren met zowel vracht als passagiersvluchten.

Ziet u bij het vertrekken van uw vlucht dozen geladen worden met het Dayseaday logo erop, dan is de kans groot dat de rode mul met u meevliegt naar de plaats van bestemming.

Makreel

Onze Makreel wordt grotendeels in het Engelse kanaal gevangen. De Makreel die daar gevangen wordt is doorgaand niet groter dan 1 kg. Ook importeren we verse Makreel vanuit Schotland. Makreel is een vissoort die, net als Noorse zalm, warm en koud wordt gerookt. Het is door de relatief betaalbare prijs een vissoort die heel geliefd is.